fbpx

Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου

Όροι Χρήσης

Διαδικασία συμμετοχής – Υποβολή αίτησης

 1. Η συμμετοχή στα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ γίνεται κατόπιν αιτήσεως και καταχώρισης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.affa.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στα παρακάτω στοιχεία 2109610135 υπεύθυνη κα Τζιοβάρα
 2. Η αίτηση/καταχώριση θα πρέπει να υποβληθεί από τον παραγωγό ή από άτομο που θα οριστεί ως υπεύθυνο για την επικοινωνία και την τήρηση των διαδικαστικών λειτουργιών, ενώ θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και να δηλωθούν τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μαζί του.
 3. Θα πρέπει απαραιτήτως να δηλωθεί μια σωστή διεύθυνση email ως σημείο επαφής για όλη την αλληλογραφία με τα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
 4. Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να διασφαλίσουν ότι το όνομα τομέα www.affa.gr προστίθεται σε μια λίστα ασφαλών αποστολέων για να αποφευχθεί η έλλειψη σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τα βραβεία.
 5. Είναι ευθύνη όλων των συμμετεχόντων να παρέχουν σωστές πληροφορίες χωρίς ορθογραφικά λάθη για ονόματα εταιρειών, ονόματα προϊόντων, στοιχεία επικοινωνίας και κυρίως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα αποστέλλονται όλες οι σχετικές οδηγίες των Βραβείων ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
 6. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση και εξόφληση της συμμετοχής σας, θα εκδοθεί σχετικό παραστατικό από την διοργανώτρια Αρχή και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα πλήρη στοιχεία τιμολόγησης.


Δικαίωμα συμμετοχής

 1. Τα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ απευθύνονται σε όλους τους παραγωγούς τροφίμων, εισαγωγείς, διανομείς και λιανοπωλητές ειδικών τροφίμων και ποτών.
 2. Οι εγγραφές από εμπόρους λιανικής πώλησης, εισαγωγείς και διανομείς ΔΕΝ θα είναι έγκυρες εάν το όνομα του παραγωγού τροφίμων δεν περιλαμβάνεται στη φόρμα συμμετοχής στο πεδίο Παραγωγός / Κατασκευαστής.
 3. Όλα τα προϊόντα που θα συμμετέχουν πρέπει να είναι διαθέσιμα στο εμπόριο για το ευρύ κοινό τη στιγμή της αίτησης, δηλαδή να πωλούνται μέσω ανεξάρτητων λιανοπωλητών ή να βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραγωγής τους πριν τη διανομή. Προιόντα δοκιμαστικά ή στο στάδιο της ανάπτυξης δεν θα γίνονται δεκτά.
 4. Αποδεκτά γίνονται όλα τα προιόντα που εμπίπτουν σε μία από τις κατηγορίες όπως αυτές αναφέρονται στον ειδικό πίνακα κατηγορίων που επισυνάπτεται ξεχωριστά.
 5. Η αίτηση για συμμετοχή στα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ, γίνεται αποδεκτή μόνο για έτοιμα, τυποποιημένα προϊόντα που μπορούν να δοκιμαστούν χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών. Προϊόντα που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για την παρασκευή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
 6. Κατηγορίες προιόντων που ΔΕΝ είναι επιλέξιμα για συμμετοχή περιλαμβάνουν: φρέσκα λαχανικά, φύλλα σαλάτας, φρέσκα φρούτα ή βότανα, τρόφιμα για βρέφη / μικρά παιδιά, σκόνες και συμπληρώματα (συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, συμπληρωμάτων διατροφής και υγείας / αθλητισμού προϊόντα διατροφής) και παρασκευασμένα τρόφιμα που απαιτούν σύνθεση πριν από την αξιολόγηση.
 7. Τα παρασκευασμένα πιάτα πρέπει να είναι ήδη έτοιμα κατά την άφιξη τους όμως οι διοργανωτές δεν μπορούν να αποδεχθούν οποιαδήποτε υπηρεσία φαγητού ή τρόφιμα που προορίζονται για άμεση κατανάλωση και παρασκευάζονται για αυτόν τον σκοπό όπως σάντουιτς, σούπες, σουβλάκι κ.ο.κ.
 8. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι σύμφωνα με το ίδιο πρότυπο και συνταγή όπως και τα τρόφιμα που διατίθενται στο εμπόριο. Διαφορετικές παρτίδες που έγιναν ειδικά για τα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα αποκλειστούν.

Ημερομηνία υποβολής

 1. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα Βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ ορίζεται η 08.02.2021.
 2. Καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της τελικής ημερομηνίας εγγραφής. Σε περίπτωση που συντρέχει λόγος μη έγκυρης υποβολής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους Διοργανωτές.
 3. Οι περιγραφές των προϊόντων πρέπει να είναι ολοκληρωμένες και σωστές μέχρι την τελευταία ημέρα αιτήσεων καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας της περιγραφής του προϊόντος μετά την ολοκλήρωση της περιόδου εισαγωγής.
 4. Ο κατάλογος των συστατικών και οι πληροφορίες που παρέχονται στο έντυπο συμμετοχής μπορεί να διαμοιραστεί στην κριτική επιτροπή σε ορισμένες περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε τα κύρια συστατικά και αποφύγετε εμπορικά ευαίσθητα στοιχεία.
 5. Οι Διοργανωτές των Βραβείων ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την συμμετοχή ενός προϊόντος αν θεωρηθεί ακατάλληλο ή αντίθετο με το πνεύμα και τη φιλοσοφία των βραβείων.
 6. Τα προϊόντα μπορούν να καταχωρούνται μόνο σε μία κατηγορία. Δεν επιτρέπεται να εισάγετε το ίδιο προϊόν σε πολλές κατηγορίες.

Κόστος συμμετοχής – διαδικασία πληρωμής

 1. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 75,00€. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.
 2. Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμμετοχής απαιτείται η πλήρης εξόφληση της συμμετοχής έως και την καταληκτική ημερομηνίας εγγραφής [βλ. #15]. Η μη έγκαιρη εξόφληση του τέλους συμμετοχής θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμμετοχής.
 3. Καμία επιστροφή τέλους δεν είναι εφικτή σε περίπτωση που ένα προϊόν αποσυρθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων. Ωστόσο, σε περίπτωση επικοινωνίας πριν την καταληκτική ημερομηνία, οι διοργανωτές ενδέχεται να είναι σε θέση να αποδεχθούν ένα εναλλακτικό προϊόν στη θέση του.
 4. Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 3 προιόντων από μία εταιρεία, παρέχεται έκπτωση 10% στο τέλος συμμετοχής.

Ημερομηνία παράδοσης προϊόντων – Συσκευασία

 1. Η παράδοση των προϊόντων θα γίνει σε προκαθορισμένη ημερομηνία του Ιανουρίου 2021 που θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου συμμετοχής. Η παράδοση των προιόντων θα γίνει σε ειδικό χώρο που θα ορίσουν οι Διοργανωτές. Σημειώνεται πως οι ημερομηνίες παράδοσης των προιόντων θα διαφέρουν ανάλογα την κατηγορία με το ξηρό τρόφιμο να παραδίδεται πρώτο και τα τρόφιμα ψυγείου όπως τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα κ.ά. στο τέλος.
 2. Κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να παραδώσει δύο [2] συσκευασίες προιόντος χωρίς ετικέτα ώστε να μην διακρίνεται το όνομα του προιόντος. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει η ετικέτα να είναι καλυμμένη με αδιαφανή ταινία
 3. Σε περίπτωση αίτησης αξιολόγησης και του σχεδιασμού της συσκευασίας, και συμμετοχή του προιόντος στο αντίστοιχο βραβείο τότε θα πρέπει να αποσταλλεί ένα ακόμη προιόν αυτή τη φορά με ετικέτα [Σημ. Συνολικά 3 προιόντα].
 4. Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να διασφαλίσουν την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση όλων των προϊόντων μέχρι την απαιτούμενη ημερομηνία παράδοσης. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε η συμμετοχή θα θεωρηθεί άκυρη.
 5. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής και την εξόφληση της συμμετοχής δημιουργείται μοναδικός αριθμός συμμετοχής για κάθε προιόν ο οποίος με ευθύνη των συμμετεχόντων θα πρέπει να εκτυπωθεί και να κολληθεί πάνω σε κάθε συσκευασία προιόντος.
 6. Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να εξασφαλίσουν ότι όλα τα προϊόντα συσκευάζονται, μεταφέρονται και παραδίδονται σε κατάσταση κατάλληλη και ασφαλή για κατανάλωση από τους αξιολογητές.
 7. Τα προϊόντα που θα παραδοθούν κατεστραμμένα, αλλοιωμένα ή σε μη ασφαλή κατάσταση θα αποκλειστούν. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε προϊόν που απαιτεί ψύξη χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή κακή επισήμανση. Ψυγμένα ή κατεψυγμένα προϊόντα που έχουν ληφθεί με λανθασμένη θερμοκρασία θα απορριφθούν και το (τα) προϊόν (α) θα ανακληθεί.
 8. Όλα τα προϊόντα πρέπει να υποβάλλονται προς αξιολόγηση στην συσκευασία λιανικής τους, όπου είναι δυνατόν. Η συσκευασία στο λιανικό εμπόριο πρέπει να αναφέρει την ημερομηνία “Χρήση από / ανάλωση πριν”, καθώς και όλα τα συστατικά και τα αλλεργιογόνα

Διαδικασία αξιολόγησης

 1. Η Αξιολόγηση θα διεξαχθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα εξασφαλίζει τη σωστή και απρόσκοπτη δοκιμή των προϊόντων.
 2. Οι Διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προετοιμάσουν τα προϊόντα ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας ή συγκεκριμένες οδηγίες από τη φόρμα αίτησης συμμετοχής. Είναι ευθύνη του συμμετέχοντα να εξασφαλίσει ότι οι σχετικές πληροφορίες αποστέλλονται μαζί με το προϊόν. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετο συστατικό σε ένα προϊόν, εάν αυτό απαιτείται για την προετοιμασία γευσιγνωσίας, δηλαδή τα προϊόντα θα δοκιμάζονται αυτούσια και αυτόνομα χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών [σαλτσών, συνοδευτικών, κτλ.]
 3.  Όλα τα προϊόντα θα αξιολογηθούν με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας και αποκλειστικά για τη γεύση τους, εκτός από τα προϊόντα που θα δηλωθούν και για αξιολόγηση της συσκευασία τους.
 4. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης όλα τα προϊόντα μεταγγίζονται από την αρχική συσκευασία τους πριν αξιολογηθούν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η τυφλή γευσιγνωσία.
 5. Ως σύστημα αξιολόγησης χρησιμοποιείται η απόδοση αστεριών η οποία θα αντιστοιχεί σε ένα σύστημα βαθμολόγησης από το 1 έως το 20 με τα αστέρια να αποδίδονται ως εξής:
  i. 0-15.4, μη βραβεύσιμο
  ii. 15.5 -16.9 = 1 αστέρι
  iii. 17 – 18.4 = 2 αστέρια
  iv. 18.5 – 20 = 3 αστέρια
 6. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ειδικούς της γαστρονομίας όπως chef, δημοσιογράφους, γεύσης, τεχνολόγους τροφίμων, οινοχόους, γευσιγνώστες, εστιάτορες, εμπόρους τροφίμων, f&b managersκ.α.
 7. Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούν οργανοληπτικά χαρακτηριστικά όπως είναι η όψη, το χρώμα, η υφή, η επίγευση και κυρίως η γεύση. Κάθε κριτής θα έχει στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία του προϊόντος όπως συστατικά, περιγραφή, τρόπους παρασκευής, συντήρησης κτλ.Κάθε κατηγορία διαθέτει και τα δικά της επιμέρους κριτήρια. Τα προϊόντα θα δοκιμάζονται αυτούσια. Κάθε κριτής συμπληρώνει μια φόρμα με συγκεκριμένα κριτήρια ανά κατηγορία και εισάγει τον βαθμό του σε ένα αυτόματο σύστημα.
 8. Οι παρατηρήσεις των κριτών σχετικά με κάθε προϊόν θα βρίσκονται στη διάθεση των συμμετεχόντων παραγωγών τους μετά το πέρας της Έκθεσης και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση των προϊόντων τους.
 9. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα ενώ θα ειδοποιηθούν και όλοι οι συμμετέχοντες με μήνυμα και ανακοινώσεις στην ηλεκτρονική σελίδα του διαγωνισμού.

Βραβεία, Σήματα, Λογότυποι

 1. Τα εικονίδια και οι ετικέτες με το λογότυπο των Βραβείων ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν για διαφημιστικούς σκοπούς.
 2. Με το πέρας του διαγωνισμού θα είναι διαθέσιμο για αγορά, και κατόπιν αιτήσεως από τους συμμετέχοντες, ειδικό σήμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σήμανση βραβείου πάνω στη συσκευασία.
 3. Η ισχύς του βραβείου ορίζεται για ένα χρόνο και σηματοδοτεί την διάκριση ποιότητας και γεύσης του προιόντος για τη συγκεκριμένη περίοδο.
 4. Το λογότυπο των Βραβείων ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ προστατεύεται ως εμπορικό σήμα. Οποιεσδήποτε ψευδείς δηλώσεις από τους συμμετέχοντες θα οδηγήσουν στην αποβολή του βραβείου.
 5. Το λογότυπο των Βραβείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προϊόντα που έχουν διακριθεί.
 6. Η χρήση του λογότυπου σε οποιοδήποτε προϊόν που δεν έχει κερδίσει βραβείο απαγορεύεται ρητά.

Ενστάσεις, Διαφορές

 1. Σε καμία περίπτωση η Διοργανώτρια Αρχή ή οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι σε αυτή δεν φέρουν ευθύνη και δεν μπορούν να συζητήσουν ή να αιτιολογήσουν τα σχόλια των κριτών και τις βαθμολογίες τους.
 2. Κάθε ένσταση ή διαφορά σχετικά με την αξιολόγηση θα πρέπει να διατυπωθεί γραπτώς στην Διοργανώτρια Αρχή εντός 7 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 3. Για όλα τα θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των Βραβείων ποιότητας και γεύσης AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η ετυμηγορία του επικεφαλής κριτή είναι τελεσίδικη και οριστική.
 4. Κάθε συμμετοχή για να είναι έγκυρη θα πρέπει να συμφωνεί με τους παραπάνω όρους του κανονισμού του διαγωνισμού επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο.

Πολιτική Απορρήτου

Η εταιρεία Ε ΜΟΡΦΙΡΗ ΕΠΕ διατηρεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με εμπιστευτικότητα και σεβασμό στην ιδιωτική σας ζωή, λαμβάνοντας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους, όπως αυτά ορίζονται από το τρέχον νομικό πλαίσιο (GDPR).
General Data Protection Regulation(GDPR) είναι ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά σε θέματα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.
Η παρούσα πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα τα οποία η εταιρεία μας συλλέγει, τον τρόπο και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά, τα πρόσωπα στα οποία ενδέχεται τα προσωπικά αυτά δεδομένα να γνωστοποιηθούν καθώς και τα δικαιώματά σας όσον αφορά στα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία η εταιρεία μας έχει συλλέξει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η εταιρεία μας είναι η E. ΜΟΡΦΙΡΗ Ε.Π.Ε., με έδρα την Αθήνα, Πανιωνίας 18, Γλυφάδα, ΤΚ 165 61, e-mail: [email protected], τηλ. 210-9610135, website www.rmi.gr.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ – ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ
Η εταιρεία μας συλλέγει τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα σας:
Ονοματεπώνυμο, e-mail, διεύθυνση, τηλέφωνο (κινητό/σταθερό), επάγγελμα, ΑΦΜ, ΔΟΥ.
Τα ως άνω προσωπικά δεδομένα σας τα συλλέγει η εταιρεία μας με τη συγκατάθεσή σας όταν:
Εγγράφεστε στις υπηρεσίες της εταιρείας μας
Χρησιμοποιείτε ή αγοράζετε τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες της εταιρείας μας.
Επισκέπτεστε τον ιστότοπο www.affa.gr ή/και εισέρχεστε στα προωθητικά/διαφημιστικά προγράμματα της εταιρείας μας.
Η εταιρεία μας επεξεργάζεται τα ως άνω προσωπικά δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς:
• Παροχή σε εσάς των υπηρεσιών και των προϊόντων που διατίθενται από την εταιρεία μας και μέσω αυτής (π.χ. συμμετοχή σε βραβεία, αγορά προιόντος κτλ).
• Συμμόρφωση σε υποχρέωσή μας νομικής ή φορολογικής φύσης. Για παράδειγμα η έκδοση παραστατικών παροχής υπηρεσιών όπως αυτή επιβάλλεται από την φορολογική νομοθεσία της χώρας μας.
• Ενημερωτική πληροφόρηση από μέρους μας, ύστερα από δική σας συγκατάθεση (βάσει των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος) και με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε (τηλέφωνο/e-mail) για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που η εταιρεία μας παρέχει.
• Ενημέρωσή σας, ύστερα από δική σας συγκατάθεση (βάσει των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος), σχετικά με προσφορές υπηρεσιών και προϊόντων της εταιρείας μας, αποστολή υλικού για προωθητικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

ΤΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο τόπος όπου τηρούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας τα οποία έχουμε συλλέξει στην έδρα μας, στην Αθήνα, Πανιωνίας 18, Γλυφάδα, ΤΚ 16561.
Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τις φόρμες επικοινωνίας του διαδικτυακού τόπου www.affa.gr αποστέλλονται κρυπτογραφημένα και αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εταιρείας μας ή στο ειδικό πρόγραμμα που διαθέτει η ιστοσελίδα μας για να διατηρεί το ιστορικό των επικοινωνιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω αυτής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται για όσο χρόνο έχετε κάποια συναλλακτική σχέση με την εταιρεία μας καθώς και για το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που τυχόν έχουμε αναλάβει έναντί σας βάσει μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης. Πέραν αυτού, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας θα γίνεται και για όσο χρονικό διάστημα η επεξεργασία αυτή επιβάλλεται από το νόμο για το μετά τη λήξη της συναλλακτικής σχέσης χρόνο και για όσο χρόνο απαιτείται για την προστασία των εννόμων συμφερόντων της εταιρείας μας σχετικά με την έγερση ή αντίκρουση τυχόν νομικών αξιώσεων που θα μπορούσαν να απορρεύσουν από τη μεταξύ μας σχέση.
Τα προσωπικά σας στοιχεία τα οποία συλλέγουμε για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών μας θα τηρούνται μέχρι να ανακαλέσετε τη σχετική συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας μπορεί να γίνει ανά πάσα χρονική στιγμή, ενημερώνοντας σχετικώς την εταιρεία μας είτε στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected] είτε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 210 9610 135 είτε ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο της εταιρίας μας ακολουθώντας τον σύνδεσμο/link «unsubscribe» και τις παρεχόμενες οδηγίες που ενσωματώνονται σε κάθε σχετική επικοινωνία (π.χ. newsletter).Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας η οποία έλαβε χώρα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ
Τα δικαιώματά σας έναντι της εταιρείας μας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούμε και επεξεργαζόμενα είναι τα κάτωθι, σύμφωνα και με τις ειδικότερες προβλέψεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679:
• Δικαίωμα πρόσβασης. Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε σχετικά με το εάν και ποια προσωπικά σας δεδομένα αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας καθώς και για λοιπές πληροφορίες που αφορούν στην επεξεργασία τους.
• Δικαίωμα διόρθωσης. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας, δηλαδή το δικαίωμα επικαιροποίησης των στοιχείων σας ή διόρθωσης ανακριβών στοιχείων.
• Δικαίωμα εναντίωσης. Έχετε το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν υπάρχει κάποιο σχετικό έννομο συμφέρον, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματός σας να προβάλλετε αντιρρήσεις στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και στην επεξεργασία αυτών για σκοπούς εμπορικής προώθησης.
• Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, δηλαδή την αναστολή της επεξεργασίας αυτής, εφόσον αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας ή έχετε αντιρρήσεις ως προς την επεξεργασία τους ή συντρέχει άλλος λόγος που προβλέπεται στην Ελληνική ή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
• Δικαίωμα στη φορητότητα. Έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία μας έχετε χορηγήσει με τη συγκατάθεσή σας και η επεξεργασία των οποίων γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα βάσει της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού. Επίσης, έχετε δικαίωμα, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να ζητήσετε να διαβιβάσουμε τα δεδομένα αυτά απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
• Δικαίωμα διαγραφής. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία επεξεργαζόμαστε βάσει της συγκατάθεσής σας ή για την προστασία των εννόμων συμφερόντων μας. Στις λοιπές περιπτώσεις το δικαίωμά σας να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να ασκηθεί μόνο υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην Ελληνική και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
• Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία επεξεργαζόμαστε βάσει της συγκατάθεσής σας αλλά και να αλλάξετε το βαθμό στον οποίο έχετε παράσχει αυτή τη συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας μπορεί να γίνει ανά πάσα χρονική στιγμή, ενημερώνοντας σχετικώς την εταιρεία μας είτε στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected] είτε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 210 9610 135 είτε ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο της εταιρίας μας ακολουθώντας τον σύνδεσμο/link «unsubscribe» και τις παρεχόμενες οδηγίες που ενσωματώνονται σε κάθε σχετική επικοινωνία (π.χ. newsletter).Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας η οποία έλαβε χώρα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.
• Δικαίωμα ενημέρωσης για περιστατικά παραβίασης.
• Δικαίωμα καταγγελίας. Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλέφωνο+30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]), σε περίπτωση παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων σας.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
Η εταιρεία μας ενδέχεται να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα προς τις κάτωθι κατηγορίες τρίτων προσώπων:
Προς τρίτα πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόμαστε και που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των επιθυμιών ή/και παραγγελιών σας προς την εταιρεία μας, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν καθίστανται αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την εταιρεία μας έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την εταιρεία μας.
Προς τρίτα πρόσωπα που προσφέρουν υπηρεσίες αυτοματοποίησης προς τον σκοπό της μαζικής αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Προς παρόχους πληρωμών, ως απαιτείται για την εκτέλεση των πληρωμών σας που πραγματοποιούνται μέσω του ψηφιακού μας καταστήματος.
Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει προσωπικά στοιχεία σας σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη συγκατάθεσή σας του επισκέπτη/χρήστη, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου αυτό επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου, οπότε η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται προς τις αρμόδιες αρχές.

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ» (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ SITES– ΧΡΗΣΗ COOKIES
Η εταιρεία μας περιλαμβάνει links(«συνδέσμους») προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) οι οποίοι δεν ελέγχονται από εμάς, αλλά από τους τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η εταιρεία μας για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων τους οποίους οι φορείς αυτοί ακολουθούν.
Επίσης, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί cookies (μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στη συσκευή σας κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο) για να υποστηρίξουμε την ιστοσελίδα μας, για να παρέχουμε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας και για να συλλέξουμε πληροφορίες. Τα cookiesμας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας, να παρέχουμε διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να αναλύουμε πώς λειτουργούν η ιστοσελίδα και οι διαδικτυακές υπηρεσίες μας.
Στην περίπτωση που μέσω της ιστοσελίδας εισέλθετε σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων φορέων ή συνδέεστε με φορείς κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook, youtube), ενδέχεται οι τρίτοι αυτοί διαδικτυακοί τόποι ή φορείς, να εγκαθιστούν cookies αμέσως μόλις πατήσετε το σχετικό σύνδεσμο, τα οποία δεν ελέγχει η εταιρεία μας και εφαρμόζεται ως προς αυτά η πολιτική cookies του φορέα που τα εγκαθιστά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ
Εάν είστε ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας μας. Με τη συγκατάθεσή σας δηλώνετε ότι είστε άνω των 18 ετών. Εάν πιστεύετε ότι εκ παραδρομής η εταιρεία μας έχει συλλέξει προσωπικά δεδομένων ατόμων κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αμέσως μαζί μας, ώστε να ζητηθεί η σχετική γονική άδεια ή να διαγραφούν τα εν λόγω δεδομένα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η διαδικασία επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων διεξάγεται με τρόπο που διασφαλίζει το απόρρητο αυτής. Η εταιρεία μας και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας, ακολουθούν κανόνες καθώς και άλλες διαδικασίες για να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα σας από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λανθασμένη χρήση, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση, γνωστοποίηση, απώλεια ή τυχαία/αθέμιτη καταστροφή καθώς και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων σας από την εταιρεία μας υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν.2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως σήμερα ισχύει και όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όπως τυχόν στο μέλλον τροποποιηθεί, συμπληρωθεί, αντικατασταθεί) καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κυρίως στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016.
Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα επικαιροποίησης των όρων της παρούσας πολιτικής κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και σε οποιονδήποτε χρόνο. Η τροποποιηθείσα πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων θα ισχύει ευθείς μόλις αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας και θα υπάρχει σχετική ένδειξη στην ιστοσελίδα μας περί αλλαγής της πολιτικής αυτής. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την ιστοσελίδα μας ώστε να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στην ισχύουσα κάθε φορά πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας. Εφόσον συνεχίσετε μετά την τροποποίηση να χρησιμοποιείτε τον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας και να λαμβάνετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας μας θεωρείται ότι αποδέχεστε την τροποποιημένη πολιτική. Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας πολιτικής ή με τους όρους της ενδεχόμενης τροποποίησής της θα πρέπει να παύσετε να χρησιμοποιείτε τον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας και να μην λαμβάνετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας μας.

Πολιτική Χρήσης

Εισαγωγή
Η ιστοσελίδα www.affa.gr, ιδιοκτησία της «Ε. Μορφίρη ΕΠΕ – RM International», δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία “Athens Fine Food Awards” (εφ’ εξής AFFA), να συμπληρώσουν τη «Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος», να δηλώσουν τη συμμετοχή προϊόντων στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη «Φόρμα υποβολής συμμετοχής» και να πραγματοποιούν συναλλαγές για την παροχή υπηρεσιών.

Τα βραβεία ποιότητας προϊόντων AFFA αξιολογούν ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών, με στόχο την ανάδειξή τους στο καταναλωτικό κοινό μέσω των διαδικασιών σύγκρισης και βράβευσης. Η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων προϊόντων πραγματοποιείται από έμπειρους επαγγελματίες και η προβολή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Πολιτική ακύρωσης / υπαναχώρησης
Η ιστοσελίδα μας παρέχει τη δυνατότητα «πληρωμής on-line» για την εξόφληση λογαριασμών υπηρεσιών της εταιρείας μας μέσω πιστωτικής κάρτας. Η ιστοσελίδα των AFFA χρησιμοποιεί άμεσο link, το οποίο προωθεί τα στοιχεία που ο χρήστης συμπληρώνει σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Τα στοιχεία που εισάγει ο χρήστης/επισκέπτης στην αρχική φόρμα συναλλαγής τηρούνται στο διαχειριστικό της ιστοσελίδας των AFFA αποκλειστικά για την απόδειξη της συναλλαγής.

Η εταιρεία RM International διαχειρίστρια της ιστοσελίδας των AFFA διατηρεί το δικαίωμα να αποστείλει στην τράπεζα πληροφορίες χρηματικών συναλλαγών και φυσικής ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ της ιστοσελίδας και του πελάτη, από τη στιγμή που εκείνος ζήτησε ακύρωση συνδρομής και μέχρι την ολοκλήρωση της ακύρωσης της τρέχουσας συνδρομής, εφόσον η τράπεζα το ζητήσει.

α) Δικαίωμα υπαναχώρησης
Δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση αναιτιολόγητα εντός συγκεκριμένου διαστήματος από την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση [email protected] .

Η RM International παρέχει δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής από τον πελάτη και αντίστοιχης επιστροφής χρημάτων, έως και την ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης των προϊόντων από την κριτική επιτροπή. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας ο πελάτης δεν έχει δικαίωμα ακύρωσης/υπαναχώρησης της συμμετοχής ή /και επιστροφής των χρημάτων που έχει καταβάλλει, τα οποία αποτελούν αποζημίωση εξόδων για την αξιολόγηση των προϊόντων. Τα προϊόντα εφόσον έχουν παραληφθεί και ταξινομηθεί δεν επιστρέφονται.

Στην ακύρωση συμμετοχής προβλέπεται επιστροφή χρημάτων μόνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού, που θα αποστείλετε ηλεκτρονικά -με e-mail- στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] 

Το σύστημα διασύνδεσης πιστωτικών/προπληρωμένων/χρεωστικών καρτών, διασυνδεδεμένο με την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δεν συνδέεται με την επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης.

Η RM International διατηρεί το δικαίωμα να αποστείλει το παραστατικό παροχής υπηρεσιών στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη / μέλους μέσα σε εύλογο διάστημα από την επιβεβαίωση καταβολής των χρημάτων μέσω οποιουδήποτε αποδεκτού τρόπου πληρωμής συμμετοχής. Η μη αποστολή του παραστατικού σε χρόνο έγκαιρο δεν αποτελεί αιτία λύσης / ακύρωσης της συμμετοχής ή επιστροφής χρημάτων στον πελάτη, διότι θα έχει ήδη εκδοθεί και η μη αποστολή της θα οφείλεται αποκλειστικά σε καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος.