fbpx

Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή των AFFA

Η αξιοπιστία των βραβείων, σε διεθνές επίπεδο, βασίζεται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία της επιτροπής αξιολόγησης και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και στα Athens Fine Food Awards. Οι σημαντικότεροι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής για να οδηγήσουν με αξιοπιστία την μεγάλη προσπάθεια καταγραφής που γίνεται για το ελληνικό τρόφιμο. Στόχος της διοργανώτριας είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη και διαφανής διαδικασία που θα επιτρέψει στο ελληνικό τρόφιμο να βρει την αναγνώριση που του αξίζει.

Στην κριτική επιτροπή των AFFA  κλήθηκαν να προσφέρουν την εμπειρία τους καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους όπως σημαντικοί chefs με βραβεύσεις και αστέρια Michelin, sommelier ποτών και ελαιολάδων, F&B Managers και πολυβραβευμένοι γραφίστες με σημαντικές δουλειές στον χώρο των τροφίμων. Μια κριτική επιτροπή με συσσωρευμένη εμπειρία στην αναζήτηση και χρήση προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Δημήτρης Δημητριάδης, chef

Ο Δημήτρης Δημητριάδης σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου. Στην αρχή από τύχη και αργότερα από απόλυτη επιλογή αφοσιώνεται στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Περνάει από μεγάλα εστιατόρια όπως ο Dionysos του Elouda Beach Hotel, το Sea You Up του Sani Resort και η πολυβραβευμένη Hytra. Οι συνεργασίες του με σεφ-εξερευνητές της ντόπιας πρώτης ύλης, όπως ο Γιάννης Μπαξεβάνης, και μάγειρες που με τα παιχνίδια της μοριακής μεταμορφώνουν τα πιάτα των παιδικών τους χρόνων (γεμιστά, μουσακάς) σε αξέχαστες εμπειρίες, όπως ο Νίκος Καραθάνος, ενισχύουν την πίστη του στη διατροφική ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα ταξιδεύει, διαβάζει και ανακαλύπτει συνεχώς νέα πράγματα.

Αρκετά χρόνια πριν, όταν ο όρος «εποχικότητα» γίνεται η απόλυτη γαστρονομική τάση και η αληθινή γεύση του σχεδόν αμαγείρευτου φρέσκου υλικού βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου fine dining, εκείνος δεν χάνει ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη ως stagier στο Noma της Κοπεγχάγης. Από το 2015 βρίσκεται στο Artisanal, το εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλου στην Κηφισιά ενώ επιβραβεύεται συνεχώς από το 2002 έως σήμερα για τη δουλειά του με Χρυσούς Σκούφους, FNL AWARDS ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Hytra διατηρήθηκε το αστέρι Michelin του εστιατορίου. 

Ανδρέας Λαγός, nomad chef

Ο Ανδρέας Λαγός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο. Σπούδασε στη σχολή “Le Monde“, μαγειρική και ζαχαροπλαστική και ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών του μαθήτευσε δίπλα στον σεφ του ξενοδοχείου Doryssa 5*, στη Σάμο.  Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό
Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Θεωρεί πολύ σημαντική τη δια βίου μάθηση είτε στους ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος είτε στην κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, όπου έκανε σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής. Έχει παρακολουθήσει διετές
πρόγραμμα οινολογίας από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη.

Η στενή συνεργασία του με την ομάδα του εστιατορίου “Αριστερά-Δεξιά” και τον Χρύσανθο Καραμολέγκο  αι του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια, όπως η “Τομάτα” στη Σαντορίνη και  ο “Αστερίας” στο Sani Resort, ως head chef .
Η ανάγκη του, ως chef, να “ταξιδέψει” έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου με στόχο να προωθήσει τη δική του φιλοσοφία για τη μαγειρική και το φαγητό, τον οδήγησαν στη δημιουργία του concept “Νomad by Andreas Lagos”. Με την υπογραφή αυτή προσφέρει υπηρεσίες εστίασης σε εταιρείες και ιδιώτες.
Συνεργάζεται σε οργανωτικό και συμβουλευτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία και μονάδες εστιάσης και παραγωγής προιόντων παρέχοντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν από την επίβλεψη του σχεδιασμού της κουζίνας, την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, τη δημιουργία
ολοκληρωμένου μενού, την ανάπτυξη συνταγολογίων και την κοστολόγηση έως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τα εγχειρίδια εύρυθμης λειτουργίας του χώρου, την εκπαίδευση του προσωπικού και την έρευνα πάνω στις σύγχρονες τάσεις.

Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μονάδες παραγωγής τροφίμων για τη δημιουργία προϊόντων, από τη σύλληψη της ιδέας έως τη δημιουργία συνταγών για μαζική παραγωγή. Μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας, την εμπειρία και τις γνώσεις του μέσα από
μαθήματα μαγειρικής και υπηρεσίες private chef στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις αρχές του 2010 ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην ελληνική τηλεόραση, σαν συμπαρουσιαστής της Ελένης Ψυχούλη στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή Chef on Air και στην συνέχεια σαν chef σε στήλες μαγειρικής και εκπομπές lifestyle. Ο στόχος του είναι να εμπνέει τους θεατές να γίνουν πιο τολμηροί στην μαγειρική τους, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης και την εποχικότητα.

Συμμετέχει σε προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης εταιριών και οργανισμών όπως πρόληψης και ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας και σίτισης κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Σε διεθνές επίπεδο, μοιράζεται τη φιλοσοφία του και την εμπειρία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Κύπρο, μέσα από ευρείες συνεργασίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την ανάπτυξη καινοτόμων concepts και την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως private chef στην Βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.
Προσκλήθηκε από την Γαλλική Πρεσβεία να συμμετάσχει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό γαστρονομίας.
Έχει επιμεληθεί το concept και την συνολική δημιουργία του εστιατορίου Canal στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του εστιατορίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία “Οι Γεύσεις που Μεγαλώσαμε” και “A Taste of Greece” επιβεβαιώνοντας πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή. Ταξιδεύει συνέχεια για να εξερευνήσει το μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της μαγειρικής που ονομάζεται Μεσογειακή κουζίνα.
Έχει ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητα, το πάθος και το ήθος του. Γεννημένος να εργάζεται ομαδικά, διακρίνεται για τον ήρεμο και αβίαστο τρόπο με τον οποίο μεταδίδει στην ομάδα του την αξία της αποτελεσματικής συνεργασίας. Θέτει στόχους, εργάζεται σκληρά και συνεχίζει να εξελίσσεται,
ορίζοντας νέους κανόνες στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ελλήνων σεφ που έχουν επιτύχει πολλά, με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά.

ManolisStithosPastryAffaJury
Μανώλης Στήθος, pastry chef

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα με καταγωγή από Ζάκυνθο και Χίο εισήχθη στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Αναβύσσου το 2009 σπουδάζοντας ζαχαροπλαστική. 

Ξεκίνησε εργασιακά στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα για 1 χρόνο σαν Pastry Chef στο εστιατόριο Premiere.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2012 βρέθηκε στο βραβευμένο εστιατόριο Funky Gourmet έχοντας τη θέση του Head Pastry Chef για 7 και πλέον χρόνια μέχρι και το κλείσιμο του εστιατορίου κατακτώντας και το 2ο αστέρι Michelin. Ακολούθησε η συνεργασία με τον κορυφαίο Στέλιο Παρλιάρο για 1,5 χρόνο στο ζαχαροπλαστείο του “Sweet Alchemy”. 

Στη συνέχεια, το 2021 συγκεκριμένα, βρέθηκε στη θέση του Head Pastry Chef στο εστιατόριο CTC κατακτώντας 1 αστέρι Michelin,  και μετά η θέση του Head Pastry Chef στην επίσης βραβευμένη Σπονδή.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει επιμεληθεί μενού σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ είναι εισηγητής σεμιναρίων ζαχαροπλαστικής σε μερικές από τις κορυφαίες σχολές γαστρονομίας της Ελλάδας.

Άνταμ Κοντοβάς, chef
Γεννημένος στην Αθήνα το 1985, αποφοίτησα από την Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη  συνέχεια εργάστηκα σαν μαθητής στην ‘’Γιορτη Μπαξεβάνη’’. Στη συνέχεια εργάστηκα στο εστιατόριο 2Mazi, κοντά σε έναν από τους πιο σημαντικούς  Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, συνέχισα στο  James Joyce Irish Pub & Restaurant. Εργάστηκα εκεί ως sous chef του εστιατορίου και ήμουν  υπεύθυνος για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό νέων και συναρπαστικών πιάτων. Αυτή  ήταν μια σημαντική εμπειρία για την καριέρα μου, καθώς λειτουργούσαμε με ξένα πρότυπα  μιας και ο σεφ ήταν Ιρλανδός. Νιώθοντας την ανάγκη να εξελίξω τον εαυτό μου, εργάστηκα  στο βραβευμένο εστιατόριο “Danu at the Brehon” στην Ιρλανδία, όπου πολύ γρήγορα κατάφερα να προαχθώ σε chef de partie. Μετά το πέρασμα δύο χρόνων επέστρεψα στην  Ελλάδα και στο πολυβραβευμένο Amanzoe, μαγειρεύοντας για μερικούς από τους πιο  πολυσυζητημένους VIPs του κόσμου. Με την επιστροφή μου στην Αθήνα ακολούθησε το  Premiere του Intercontinental Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, συνέβαλα  ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και  στην βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο. Το 2015, ανέλαβα την πρώτη μου κουζίνα ως head chef. Είχα μια εξαιρετική χρονιά στην οποία  απέσπασα το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL, καθώς και το Βραβείο  Ελληνικής Κουζίνας. Επίσης ψηφίστηκα από το περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dreamteam των νέων Ελλήνων Chef. Το 2016 η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τα ψάρια και τα  θαλασσινά με οδήγησε στις Βρυξέλλες. Εκεί εργάστηκα στο Sea Grill, βραβευμένο με 2  αστέρια Michelin, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έρθω ένα βήμα πιο κοντά στο στόχομου.Απο το 2017-2019 ανέλαβα το βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη. Εκεί, δημιουργήσαμε ίσως το πιο busy εστιατόριο στην κατηγορία του σε ολο το νησί επισφραγίζοντας αυτήν την επιτυχία με την βράβευσή μας με βραβείο Ελληνικής κουζίνας και  ένα αστέρι από το FnL guide. Τέλος, το Νοέμβριο του 2018, ταξίδεψα στο Όσλο της Νορβηγίας όπου εργάστηκα ως stagiaire  στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo». Από την άνοιξη του 2019 ανέλαβα ως  Executive Chef το boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη συμβάλλοντας ενεργά στην  ανάδειξή του ως γαστρονομικού προορισμού για το νησί.Απο την χρονιά εκείνη έως και σήμερα το εστιατόριο βραβεύεται με 1 αστέρι FnL. Αυτήν την εποχή είμαι επικεφαλής του πρότζεκτ KOBRA ένα μπαρ-εστιατόριο με μια ξεκάθαρη κατεύθυνση στις μοντέρνες τεχνικές και στην ανάδειξη των πρώτων υλών και των εποχών
Τάσος Μαντής, chef

Ο Τάσος Μαντής ξεκίνησε μαγειρικά από την Ελλάδα ως βασικό μέλος της ομάδας του Funky Gourmet και αφού περιηγήθηκε σε βραβευμένες ευρωπαϊκές κουζίνες – στο θρυλικό  Hof Van Cleve του Peter Goossens στις Βρυξέλλες (3 αστέρια Michelin), στο Geranium στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin), στο Frantzen στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin), επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra. 

Εκεί, ο πάντα ανήσυχος Τάσος Μαντής, εξελίσσει συνεχώς την μαγειρική πορεία του εστιατορίου, δημιουργώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και προσδίδοντας μια άλλη διάσταση στο μενού μέσα από την καλλιέργεια βοτάνων και μυρωδικών από τον κήπο του. Συνεργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες για την προμήθεια των πρώτων υλών του, ενώ είναι από τους πρώτους Έλληνες σεφ που προωθεί την βιωσιμότητα, εκφράζοντας μια σύγχρονη προσέγγιση της διεθνούς γαστρονομίας.

Elena-Paravantes
Έλενα Παραβάντη, RDδιατροφολόγος και συγγραφέας. 

Δραστηριοποιείται στο χώρο της διατροφής εδώ και 25 χρόνια ως κ διατροφολόγος, σύμβουλος τροφίμων, συγγραφέας, δημοσιογράφος, και καθηγήτρια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Είναι δημιουργός του olivetomato.com της πρώτης και κορυφαίας διαδικτυακής πηγής για την αυθεντική μεσογειακή διατροφή και συγγραφέας του βιβλίου The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners των εκδόσεων DK/Penguin Random House. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, Prevention, U.S. News & World Report, Fox News. Έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς και πανεπιστήμια όπως Yale University, Loyola University, University of Missouri, Louisiana State University, American College of Greece, Ίδρυμα Λαμπράκη, TEDx και άλλα.

Σταυριανή Ζερβακάκου, chef

Έχοντας αποσπάσει ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά της στο εστιατόριο του «Κυρίμαι», ξενοδοχείου αναφοράς στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Μάνη, η Σταυριανή Ζερβακάκου είναι μια σεφ με ακατανίκητο πάθος για την εξαιρετική πρώτη ύλη και την ιχνηλάτησή της. Αυτή της η αγάπη ήταν που, στο γύρισμα της προηγούμενης δεκαετίας, την έφερε να ηγείται της κουζίνας ενός απ’ τα πιο δυναμικά καλοφαγικά στέκια της Κωνσταντινούπολης: το «Karaköy Gümrük», με πολλές αναφορές σε ξένα και εγχώρια περιοδικά, εφημερίδες και εκπομπές στο CNB-C, στο ΤRT και αλλού.

Το 2021 ανέλαβε την κουζίνα του Annie’s Fine Cooking όπου πολύ γρήγορα εκτός από τις διακρίσεις ελληνικής κουζίνας συμπεριλήφθηκε στα προτεινόμενα εστιατόρια του οδηγού Michelin.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef

O chef πίσω από την προετοιμασία των παικτών του Master Chef

O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. Από το Τμήμα Μαγειρικής – και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης – πήρε υποτροφία για την Γαλλική ακαδημία μαγειρικής “Le Cordon Bleu” του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.

Έχει διατελέσει  Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος και δύο αστέρια FNL BRA Awards) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas όπου έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel – SENSE restaurants) και παράλληλα είναι ο Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο και του Jolly Joker στη Λευκωσία.

Tα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής “SENSES” (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου “MAZI-Modern Greek Food” (εκδόσεις Mitchell Beazley”) και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis.

Ο Αλέξανδρος έχει πάθος με το να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τα τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και να αξιοποιεί όλη αυτή τη γνώση στα πιάτα του. Οι αναφορές του εξάλλου είναι αυτές και δεν διστάζει να το ομολογήσει: «Θεωρώ ότι πρεσβεύω την ελληνική κουζίνα, όπως κι αν την αποκαλούμε, μοντέρνα ή δημιουργική, επειδή έχω έντονα παιδικά  βιώματα, συγκεκριμένες γεύσεις στο μυαλό μου. Όλα μου τα καλοκαίρια ως παιδί τα περνούσα στα χωριά των γονιών μου στην ορεινή Μεσσηνία και στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο. Οι γιαγιάδες μου μαγείρευαν σε ξυλόφουρνους, είχαν δικά τους μποστάνια και ζώα, οπότε έχω αναμνήσεις από τις πραγματικές γεύσεις. Από τη σωστή ντομάτα, το δικό τους γάλα, τα φρέσκα αυγά, από τη γαλατόπιτα που έφτιαχνε η γιαγιά μου και έψηνε στα ξύλα […] Με αυτές τις αναμνήσεις μπαίνω σήμερα στη διαδικασία να φτιάξω ένα πιάτο που να αφήνει στο στόμα τη μνήμη εκείνων των πρώτων γεύσεων»…»

Σπύρος Σκαρέας, Γευσιγνώστης Μελιού & Εκπαιδευτής/Σύμβουλος Μελισσοκομίας
Ο Σπύρος Σκαρέας είναι Γεωπόνος M.Sc. απόφοιτος ΓΠΑ, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη γευσιγνωσία μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης. Εργάζεται ως Υπεύθυνος Αγορών Α΄ ύλης στην Μελισσοκομική Εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ – Α.ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, έχοντας υπό την εποπτεία του όλη τη διαδικασία δειγματοληψίας, οργανοληπτικού ελέγχου, αξιολόγησης και αγοράς του μελιού από τους μελισσοκόμους-προμηθευτές της εταιρείας ανά την Ελλάδα. Παράλληλα είναι  σύμβουλος/εκπαιδευτής Μελισσοκομίας, παρέχοντας επιστημονική καθοδήγηση σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους. Έχει διεξάγει δεκάδες σεμινάρια για την ποιότητα του μελιού και τις ορθές μελισσοκομικές πρακτικές σε ομάδες μελισσοκόμων, μελισσοκομικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, ιδιωτικές και δημόσιες σχολές μελισσοκομίας (ΙΓΕ Συγγρού ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ). Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή μελισσοκομικά συνέδρια, ως εισηγητής θεμάτων μελισσοκομίας. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας. Έχει επιτυχώς παρακολουθήσει εξειδικευμένη εκπαίδευση στον οργανοληπτικό έλεγχο μελιού, από το Εθνικό Συμβούλιο ειδικών οργανοληπτών μελιού της Ιταλίας. Με την ιδιότητα του honey expert, οργανώνει σεμινάρια γευσιγνωσίας μελιού και συμμετέχει σε σχετικές επιτροπές αξιολόγησης και οργανοληπτικού ελέγχου μελιού, σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς τροφίμων. Τέλος, διατηρεί ένα μικρό αριθμό μελισσιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς στην Ανατολική Αττική, προσπαθώντας να μεταδώσει στους νεότερους την αγάπη του για τη μέλισσα και τα μοναδικής διατροφικής αξίας προϊόντα της.
Ιωάννης Κοροβέσης, Spirits Expert / F&B Consultant / Editor
Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας και της μαζικής εστίασης για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Ξεκινώντας από τον χώρο των μπαρ και έχοντας τη χαρά να είναι ανάμεσα σε εκείνους που προκάλεσαν και κολύμπησαν σε εκείνο το αρχικό κύμα του μεγάλου κινήματος των κοκτέιλ στην Ελλάδα, πλέον συνεχίζει να απασχολείται ως επιχειρησιακός σύμβουλος σε επιχειρήσεις εστίασης. Είναι ιδρυτής του Bitterbooze.com, του παλαιότερου websiteportal στην Ελλάδα, αποκλειστικά για θέματα μπαρ και ποτών, εργάζεται από το 2012 στη σχολή Le Monde ως εισηγητής στα τμήματα μπαρ και τουριστικών επαγγελμάτων, ενώ εργάζεται και στην CAVA ANTHIDIS ως διευθυντής marketing και ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τον τομέα του brand building και το marketing, ενώ έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής τόσο σε διαγωνισμούς κοκτέιλ, όσο και σε διαγωνισμούς αποσταγμάτων, όπως στο περιώνυμο Spirits Selection. Είναι πιστοποιημένος cognac & sherry educator, όπως και water sommelier, από το BNIC, το CRJ και το Fine Waters Academy αντίστοιχα.   
Μαρία Πολυχρόνη, Αρχισυντάκτης τηλεόρασης / Δημιουργός περιεχομένου

Ως έμπειρη αρχισυντάκτρια και δημιουργός περιεχομένου με 28 χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση, καθημερινή ενασχόληση με τον κόσμο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Καβάλα, έναν τόπο που αντιπροσωπεύει τον απόλυτο συνδυασμό πολιτισμών και γεύσεων, η γαστρονομία και η τροφή διαδραμάτισαν πάντα έναν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μου και την προσωπικότητά μου.
Ήταν αναπόφευκτο, ανάμεσα στις πολλές τηλεοπτικές παραγωγές που πρότεινα και υλοποίησα, πολλές από αυτές να επικεντρώνονται στη γαστρονομία και την μαγειρική. Ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια, με τις παραγωγές για την ΕΡΤ Γεύσεις από Ελλάδα και ΠΟΠ Μαγειρική, συνεργάστηκα με πολλούς κορυφαίους Έλληνες σεφ, αλλά, πάνω από όλα, μελέτησα, αγάπησα και προώθησα στους Έλληνες τηλεθεατές τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα.

Τα τελευταία χρόνια, η εμπειρία και οι γνώσεις που έχω αποκτήσει γύρω από τη γαστρονομία μου επιτρέπουν να συμμετέχω και ως κριτής γεύσης και ποιότητας σε διάφορες επιτροπές για τη βράβευση κυρίως ελληνικών προϊόντων.

Ενδεικτικά, έχω δημιουργήσει ιδέες και έχω αναλάβει την επιμέλεια των παρακάτω τηλεοπτικών εκπομπών, σχετικών με τη γαστρονομία και τα τρόφιμα (ή ήμουν μέρος τους):

• 2019 – 2024: Επιμέλεια παραγωγής – Αρχισυνταξία –Π.Ο.Π. Μαγειρική
• 2019 – 2020: Αρχισυνταξία MEGA Τραπέζι για φίλους (εκπομπή μαγειρικής)
• 2019: Επιμέλεια  αρχισυνταξία Signed by Nature (ντοκιμαντέρ υπό την αιγίδα
της EE)
• 2018 – 2019: Αρχισυνταξία – Ερεύνα COSMOTE HISTORY O τόπος μου γιορτάζει
(σειρά ντοκιμαντέρ)
• 2017: Αρχισυνταξία – Σκηνοθετική επιμέλεια ALPHA TV Love and Travel (ταξιδιωτική
εκπομπή)
• 2016 – 2017: Αρχισυνταξία ΕΡΤ Γεύσεις από Ελλάδα (καθημερινή εκπομπή
μαγειρικής)
• 2015 – 2016: Αρχισυνταξία – ΣΚΑΪ TV Εat and
Fit (καθημερινή εκπομπή μαγειρικής)
• 2010 – 2011: Επιμέλεια σύνταξης και παραγωγή στην Chrisman Films για το COOKING
CHANNEL USA Cooking with Maria Loi

Γεωργία Κουτσούκου, chef
Είμαι η Γεωργία Κουτσουκου και είμαι Ελληνίδα Σεφ.
Εργάζομαι κατά κύριο λόγο στο κομμάτι του private chefing που μου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύω πολύ και μαγειρεύω πολύ επίσης.
Χρησιμοποιώ την καλύτερη πρώτη ύλη και κυρίως μικρούς Έλληνες παραγωγούς χωρίς αυτό να σημάνει ότι αποκλείω μια καλή πρώτη ύλη που δεν είναι εγχώρια
Μέσα από τα ταξίδια μου συλλέγω μιλιούνια γεύσης κ κουλτούρας άλλων πατρίδων που για τις μέρες φιλοξενίας γίνομαι ένα μαζί τους.
Ίσως είναι από τις ευτυχεστερες στιγμές μου, να διδάσκω κ να διδάσκονται πολιτισμό μέσα από την γαστρονομία, την κουλτούρα και την μοναδική γεύση του κάθε τόπου
Μάλαμα Μπανάβου, Μαγείρισσα
Η Μάλαμα Μπανάβου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λήμνο, ένα πεδινό νησί που παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ως παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας έμαθε από νωρίς να καλλιεργεί, να παράγει, να συλλέγει αλλά και να διατηρεί τροφή.
Η αγάπη της για το φαγητό αλλά και τα ερεθίσματα που είχε από την μητέρα της την οδήγησαν να σπουδάσει μαγειρική τέχνη.
Έχει περάσει από κουζίνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το 2016 επέστρεψε στην αγαπημένη της Λήμνο και δημιούργησε το δικό της εστιατόριο, το “φλωμαρι”.
Μαγειρεύει παραδοσιακά, λιτά και νόστιμα με αγάπη, μαγειρεύει με βάση την προσφορά, την  εποχικότητα με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Ελλάδας και του τόπου της. Τα περισσότερα λαχανικά και όσπρια καλλιεργούνται στα βιολογικά μποστάνια της οικογένειας ή προμηθεύονται από αλλους μικρούς παραγωγούς της ίδιας φιλοσοφίας.
Ο αδερφός της διατηρεί  βιολογική κτηνοτροφική μονάδα και μικρό τυροκομείο όπου παρασκευάζει τοπικά τυριά τα οποία και αξιοποιούνται στο εστιατόριο. Εκτός από την κτηνοτροφική μονάδα η οικογένεια καλλιεργεί σιτηρά και αμπέλια. Η Μάλαμα στο εστιατόριο της παρουσιάζει παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή χωρίς υπερβολές.
Στόχος της όπως και στόχος των παραγωγών που αγαπάνε αυτό που κάνουν δεν είναι το οικονομικό όφελος ούτε η ματαιοδοξία, στόχος είναι η ανάδειξη της Ελληνικής  και τοπικής κουζίνας, των καθαρών , αγνών γεύσεων στους επισκέπτες μας.
Sarantopoulos

Δημήτρης Σαραντόπουλος – Διαπιστευμένος γευσιγνώστης ελαιολάδου

Ο Δημήτρης Σαραντόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το εμπόριο ενώ στα 23 του έτη άνοιξε το πρώτο του κατάστημα λιανικής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.   

Είναι ένας επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο και τη διεύθυνση πωλήσεων. Είναι ο ιδρυτής και επιχειρησιακός υπεύθυνος της Olive Epitome, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αφιερωμένης αποκλειστικά στην πώληση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ανωτέρας ποιότητας, στόχος της οποίας είναι η διάδοση των ελληνικών ποικιλιών ελιάς ανά τον κόσμο καθώς και η μύηση και εκπαίδευση του καταναλωτή για τα οφέλη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην υγεία και τη γαστρονομία.

Είναι συνιδρυτής της εταιρείας Olive Oil Experience με έδρα τη Σαντορίνη, το εγχείρημα της οποίας αφορά την προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ως βασική αξία του ελληνικού πολιτισμού και της Μεσογειακής διατροφής, μέσα από ένα πρωτοπόρο, εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσεων και αισθήσεων, το οποίο περιλαμβάνει γευσιγνωσία 7 διαφορετικών ελληνικών ποικιλιών ελαιολάδου από όλη τη χώρα, σε συνδυασμό με ένα ειδικά διαμορφωμένο degustation menu 7 πιάτων υψηλής γαστρονομικής αξίας.  

 

Eίναι μέλος του επίσημα διαπιστευμένου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μία θέση που του επιτρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς στην οργανοληπτική αξιολόγηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και επομένως να είναι σε θέση να διακρίνει ποιοτικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Γιάννης Καρβέλας, πιστοποιημένος Pro Olive Oil Expert

Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.

Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.

Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες.

Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ΕΛΟΤ 1801 και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Χρήστος Τριβυζάς, Οπτική επικοινωνία

Ο Χρήστος Τριβυζάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Αφού σπούδασε Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων, συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή ΑΚΤΟ (Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Όμιλος) όπου έλαβε το Diploma of Higher Education in Graphic Design. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2001 αποκτώντας Master of the Arts από το Middlesex University του Λονδίνου.

Συνεργάστηκε με τον Όμιλο ΙΜΑΚΟ ως Supervisor στους τομείς Επεξεργασίας Εικόνας & Morph και στη συνέχεια εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες ως γραφίστας και Creative Director. Από το 1997-2002 διετέλεσε καθηγητής στη σχολή ΑΚΤΟ στους κλάδους 3D Animation και Sketch-Comics-Cartoon.

Tο 2003 ίδρυσε στην Αθήνα το δημιουργικό γραφείο “Chris Trivizas” το οποίο μέχρι και σήμερα έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως ΕΒΓΕ, Ermis Awards, ED-Awards, Eulda, The dieline Awards, Red Dot Design Awards, A’ Design Awards & Competition, German Design Award, IF Design Awards, Hiiibrand, BNA, BBA, WOLDA & ADA.

 To 2018, έργα του συμμετείχαν στην έκθεση ‘Good Design Greece Exhibition 2018’ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στην Αθήνα. Το 2017, στα πλαίσια του Design Hét Budapest / Budapest Design Week. βραβευμένο έργο του γραφείου του συμμετείχε στην έκθεση ‘40×40’, που διεξήχθη στη Budapest Projekt Galéria, στη Βουδαπέστη. Επίσης έργα του συμμετείχαν στην 1η Διεθνή Μπιενάλε Τεχνών στη Σαντορίνη το 2012, στο 1ο Συμπόσιο για την Ιστορία της γραφιστικής στα Βαλκάνια “Balkan Locus-Focus Symposium” στο πανεπιστήμιο οικονομικών της Σμύρνης, στην Τουρκία, το 2012 καθώς και στην 1η Διεθνή  Μπιενάλε Λογοτύπου το 2008, στο Banská Bystrica στη Σλοβακία.

 Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές από τους οίκους Artpower, Designer Books, Gestalten, Gingko Press, Index Book, Laurence King Publishing, Monsa, Ooogo, Promopress, Rockport, Rotovision, Sandu, SendPoints, Taschen, Viction:ary & Zeixs, ενώ έχουν γίνει παρουσιάσεις με αφιερώματα, συνεντεύξεις και άρθρα στα περιοδικά +design, Adobe Magazine, gr design, Eye Magazine, IdN™ Magazine, Novum (World of Graphic Design) & Slanted Magazine.

 Άρθρα του πάνω σε ειδικού ενδιαφέροντος θέματα design έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά +design και gr design.

Chris Trivizas

Δημήτρης Κανελλόπουλος/ DESIGN DIRECTOR / TUTOR / ATHENS, GREECE

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979. Σπούδασα στον ΑΚΤΟ (‘97-’99) DTP και στο University for the Creative Arts (former Kent Institute of Art and Design) (‘01-’03) Visual Communication Design (BA & HND).

Ήμουν συνιδρυτής και design director του δημιουργικού γραφείου “The Comeback Studio” (‘12-‘19) και μέλος της ολιστικής δημιουργικής ομάδας “Within”. Προηγουμένως, είχα εργαστεί στην “Somethink” (‘11-‘12) και στην “Wedia, Digital Agency” (‘09-‘10), ως web designer, στο design group “Poordesigners” (‘06-’09) όπου ήμουν συνιδρυτής και senior designer, στην «Ιδεογραφική Α.Ε» ως γραφίστας (‘03-’05), στην “Still waters run deep” (Λονδίνο – πρακτική ‘02) και στην “Εyephobia adv.” (Αθήνα ‘01). Τέλος έχω διδάξει web design και γραφιστική στο «ΙΕΚ PRAKSIS» (‘11-‘12) και από το 2019 είμαι μέλος των καθηγητών της σχολής «Βακαλό» στον τομέα BA Digital Design, όπου διδάσκω Γραφιστικές εφαρμογές στο 2ο έτος και Branding στο 3ο έτος.

Έχω διακριθεί στα ΕΒΓΕ με επαίνους και βραβεία, (‘04,’05,’07, ’08, ’13, ’14, ’18) στα European Newspaper Awards (Typographic Covers Excellence ’16), στα Labela (’15), στα Olymp Awards (’17), στα hiiibrands awards/packaging (‘18) και στα Packaging Innovation Awards (‘19).

Tο 2010 – 2012 διετέλεσα πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας ενώ την περίοδο 2008 – 2010 είχα την θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ.

Έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις στα πλαίσια του “Design Walk” (‘07,’08,’09,’10), αλλά και στις έκθεσεις των PoorDesigners, “Re:cover. Klik Records covers” (Σίφνος ‘07) και “Mapping Europe” (Αθήνα ‘07). Eπίσης στις: “Terra Nueva, Exploring the Explorers”, (Αθήνα ‘11), “Sarayevo 100 Exhibition”, (Sarajevo ‘14), “Crisis is a Greek Word”, (Αθήνα ‘14), “ε/Design your Expression”, (Θεσσαλονική ‘15), «100 Αφίσες για την Κρήτη», (Xανιά ‘17), “Ηiiibrands Award winners” (Hangzhou, Κίνα ‘19), “Graphic Stories Cyprus 5” (Λευκωσία, Πάτρα, Aθήνα ‘19), και “Food Expo 2019” (Aθήνα ‘19).

Έργα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα (+design, GR Magazine, LIFO, Athens Voice, ΤΑ ΝΕΑ), και στο εξωτερικό [novum, E-tapes, connection:made in greece, idN (International Designers Network)] καθώς επίσης και σε βιβλία (Small studios, hesign publications  ’09, Human Logo: Trademarks and Symbols, Counter Print, ‘14, Branding Element/ Logo 3, SendPoints ‘14, Graphic Stories Γραφιστορίες Λεύκωμα, MacAd ‘19.

Dimitris Kanellopoulos

Ιωάννης Φετάνης, Οπτική επικοινωνία

Ο Ιωάννης Φετάνης γεννήθηκε στην Αθηνά. Έχει σπουδάσει γραφιστική στον ΑΚΤΟ απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 με τον τίτλο Bachelor of Arts (Ηonors) Degree στην Γραφιστική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2007 αποκτώντας τον τίτλο Master of Arts in Design (Σχεδιασμός Στρατηγικής Οπτικής Επικοινωνίας) από το πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. 

Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί τόσο σε διαφημιστικές εταρείες και δημιουργικά γραφεία όσο και σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Παράλληλα, συμμετέχει σε όμαδες σχεδιασμού επικοινωνίας πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το Creative Action Network (USA), το TEDx και το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε ομάδες σχεδιασμού πολιτικής επικοινωνίας και σε εκθέσεις/ μπιενάλε γραφιστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Έχει διακριθεί μεταξύ άλλων στα παρακάτω: Young Lions Hellas (Cannes Lions Advertising Festival), ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης), European Design Awards, Hiiibrand Awards 2015 (Nanjing, China), Good 50×70 (Milan Trienalle, Italy), Political Poster Show (Mons Trienalle, Belgium), Poster For Tomorrow (Paris Design Week) και Golden Bee (Moscow Global Biennale of Graphic Design), για αφίσες, λογότυπους και συσκευασίες.

Ioannis Fetanis

Νικόλας Χάρης, FnB Manager

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1983. Τελειώνοντας την Ελληνογαλλική σχολή “Jeanne d’Arc” σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών επιχειρήσεων όπου μετά το πέρας των σπουδών του κατέχει το ανώτατο Ελβετικό δίπλωμα στον συγκεκριμένο τομέα. Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το πανεπιστήμιο Strathclyde στην Γλασκώβη στην διοίκηση και διαχείριση του διεθνούς τουρισμού και φιλοξενίας όπου από όπου διαθέτει και το Master. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά ενώ γνωρίζει και Ιταλικά.

Επαγγελματικά, έχει εργαστεί σε όλες τις θέσεις ενός επισιτιστικού τομέα, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικές και εξέχουσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  στην Ελλάδα και κυρίως στη Σαντορίνη (Andronis Group, Katikies Group) και την Αθήνα (Domotel Kastri) ως Food and Beverage Manager, καθώς και με γνωστά affiliations όπως είναι τα Relais&Chateaux και τα Leading Hotels of the World αλλά και ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως είναι η Aman. Σήμερα, διδάσκει Τροφογνωσία, Κοστολόγηση αλλά και Menu planning&engineering στην σχολή Chef D’Oeuvre στην Αθήνα.

Χάρης Τζαννής // Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης

Ο Χάρης Τζαννής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε ειδικός εφαρμογών με πολυμέσα (Αθήνα, 1993) με μεταπτυχιακό στην δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου για ψηφιακές πλατφόρμες οργάνωση διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών (Παρίσι, 2000).

Δραστηριοποιείται από το 1996 στον τομέα των Νέων Μέσων με ιδιαίτερη αγάπη στο Internet. Εργάστηκε στα τμήματα πολυμέσων των εταιρειών Νοοτροπία ΕΠΕ, Cybernauts and Cybernotsκαι Exodus ΑΕ σχεδιάζοντας πλήθος διαδραστικών εφαρμογών για σημαντικούς πελάτες όπωςη Greenpeace, η Εμπορική Τράπεζα, το ίδρυμα Γιώργος Γεννηματάς, το Νομισματικό Μουσείο, ηΤράπεζα Κύπρου, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Υπουργείο Παιδείας κ.α.

Tο 2001 ίδρυσε την «Άσπρη λέξη της ημέρας», εκδίδοντας παράλληλα γλωσσολογικά λεξικά, έως και το 2010 όπου η «άσπρη λέξη» έχει μετονομαστεί σε «asprimera» και σε συνεργασία με την Μαριάννα Καβρουλάκη εκδίδει το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό με τίτλο “Η γλώσσα της γεύσης”. Tην ίδια χρονιά εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο portal Pathfinder.gr, όπου ξεκίνησε την παραγωγή διαδικτυακών γαστρονομικών εκπομπών για την ιστορία των τροφών. Τo 2011 ξεκίνησε συνεργασία με τον γαστρονομικό οδηγό “The Food and Leisure Guide” [FNLguide]όπου σχεδίασε και παρουσίασε μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών όπως τις “The Chefs”,“The Bartenders” και “The cocktails” που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Το 2017 δημιουργεί το www.productoftheday.com, δηλαδή την καθημερινή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στο Internet και παράλληλα συνεργάζεται με το Αθηνόραμα Umami. Το 2019 ιδρύει το Delio Food Hub, τον πρώτο κόμβο διανομής προϊόντων τροφίμων μικρών παραγωγών σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Έχει συνεργασθεί με το Μητροπολιτικό Κολέγιο όπου δίδαξε Επικοινωνία της Γαστρονομίας» ενώ είναι πιστοποιημένος εισηγητής του INΣΕΤΕ σε θέματα γαστρονομικού μάρκετινγκ, όπου παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται στην γαστρονομία και τον τουρισμό.

Delio Food Hub