fbpx

Tο φθινόπωρο, παράγουμε σε περιοχή της Σιθωνίας της Χαλκιδικής, το ρείκι, ένα μέλι σπάνιο με υψηλή θρεπτική αξία, μέταλλα, πρωτείνες, αμινοξέα, πολύ τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό και με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η γεύση του έχει την ιδιαιτερότητα να μην γλυκίζει όσο τα υπόλοιπα μέλια και επίσης η υφή του είναι πιο συμπαγής.
Το μέλι ερείκης χαρακτηρίζεται από το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του και την γεμάτη αλλά ελαφρώς πικρή γεύση του καθώς επίσης και από την βουτυρώδη υφή του. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες μελιού. Επίσης έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης σε φαινόλες. Χάρη στα μέταλλα, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, διαθέτει υψηλή ποσότητα σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.