Το Απάκι αποτελείται από 120g κρέατος (για την παραγωγή 100g τελικού προϊόντος απαιτούνται 120g κρέατος). Το Απάκι παραπέμπει σε μια ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να συναντήσει κανείς στα βουνά της Κρήτης. Για την παρασκευή του επιλέγουμε 100% άπαχο φιλέτο χοιρινού κρέατος. Αυτό που κάνει όμως, το Απάκι να ξεχωρίζει είναι ότι είναι καπνισμένο με φυσικό τρόπο σε ξύλο οξιάς και έχει πλούσια γεύση. Κατά την παρασκευή του παραμένει 2-3 μέρες σε υψηλής ποιότητας κρητικό ξύδι από κρασί. Η παραμονή αυτή στο ξύδι του προσδίδει μια ιδιαίτερη λεπτή νότα γεύσης. Στη συνέχεια κρεμιέται σε ειδικό φούρνο όπου καπνίζεται με ειδικά αρωματικά φυτά όπως φασκόμηλο, θυμάρι και ρίγανη. Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και βοτάνων του προσδίδουν πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
Η παραγωγή των προϊόντων πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εφαρμόζοντας αυστηρά τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας FSSC 2200 και HACCP & ISO 22000 για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.