fbpx

Άθερμο πατέ από γλυκιά, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Με περιεκτικότητα πάνω από 80% σε φρέσκια, ελληνική πιπεριά που μαζεύουμε στην κορυφή της ωρίμανσής της, παρασκευάζουμε το πατέ καινοτόμα, βασιζόμενοι στην αρχαία μέθοδο της αφύγρανσης. Στη συνέχεια, αλέθουμε με μυρωδικά και ελαιόλαδο. Με την αφύγρανση έχουμε απόδοση περίπου 6%, συνεπώς, πετυχαίνουμε μεγάλη ένταση και συμπύκνωση στη γεύση του λαχανικού με πολύ μικρή ποσότητα και ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς προσθήκη συντηρητικών, διατηρώντας τη θρεπτική αξία αλλά και τη γεύση της φρεσκοκομμένης πιπεριάς. Σχεδιασμένο αρχικά για να συνοδεύει γευστικά κρασιά, κοκτέιλ, μπίρες και αποστάγματα, καταλήγει να είναι πολυχρηστικό καθώς μπορεί ακόμη και να μαγειρευτεί ξανά. Μαζί με ένα κράκερ, κριτσίνι ή απλώς φρυγανισμένο ψωμί, χρησιμοποιείται ως dip, ως άλειμμα σε κρύο σάντουιτς ενώ αναδεικνύει τη γεύση των αλλαντικών σε πλατώ τυριών –αλλαντικών. Εναλλακτικά, χρησιμεύει ως βάση για άλλες παρασκευές (dip, σάλτσες, dressings κλπ)
Χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς θειάφι ή άλλες χρωστικές, είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και συνιστά μια υγιεινή επιλογή για να απολαμβάνουμε τη γεύση του λαχανικού εποχής, όλο το χρόνο! Έχει διάρκεια ζωής δύο χρόνια και μετά το άνοιγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα στο ψυγείο εξαιτίας της απουσίας νερού.