fbpx

Το Ρόφημα του Χειμώνα είναι ένα βιολειτουργικό ρόφημα μελιού, το οποίο περιέχει ενθυλακωμένα διάφορα εκχυλίσματα βοτάνων.

Συγκεκριμένα, είναι ένα ρόφημα που περιέχει εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια μέντας, φασκόμηλου και θυμαριού και έχει τη μορφή μελιού.

Το κάθε φυτό προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες στο παραγόμενο ρόφημα με αποτέλεσμα η κατανάλωση του να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Ρόφημα του Χειμώνα (Liquid)

Το μισό φθινόπωρο, το χειμώνα και τη μισή άνοιξη συνήθως, ο κάθε άνθρωπος θα νοσήσει 2-3 φορές από κοινό κρυολόγημα. (ρινοφαρυγγική συμφόρηση, πονόλαιμο, βήχα, κακουχία, πυρετός κ.τ.λ.) Οι επιδημίες οφείλονται στις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη κυρίως ιών και μικροβίων που δημιουργούνται αυτές τις εποχές. Ιδανική φυσική αντιμετώπιση όλων αυτών των συμπτωμάτων, χωρίς τη λήψη αντιβιοτικών τις περισσότερες φορές, είναι η χρήση 2-3 ροφημάτων του χειμώνα καθημερινά για 2 με 3 ημέρες. Το ρόφημα του χειμώνα αποτελείται από ένα μίγμα εκχυλισμάτων βοτάνων σε μέλι που βοηθά πάρα πολύ στην χαλάρωση όλων αυτών των συμπτωμάτων, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος σε μία κούπα ζεστό νερό.

Συστατικά του ροφήματος: Μέλι με ενθυλακωμένα αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα μέντας, φασκόμηλου και θυμαριού.

Ανάλυση συστατικών του Ροφήματος του Χειμώνα, εκχυλίσματα:

Μέντας: Είναι υπερόπλο για το συνάχι, τον βήχα και γενικά των συμπτωμάτων του κρυολογήματος!
Κύριος βιοδραστικός της παράγοντας είναι η μενθόλη, η οποία είναι αποτελεσματική ως αποχρεμπτικό, βλεννολυτικό ,αντιβηχικό και καταπραϋντικό σε πονόλαιμο.
Έτσι, λοιπόν, και ως βασικό συστατικό του ροφήματος, η μέντα είναι άκρως δραστική στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, στην απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων, στην καταπολέμηση της φαρυγγίτιδας, αλλά και στην ευρύτερη τόνωση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού μας συστήματος! Ιδανική κατά της ρινοφαρυγγικής συμφόρησης λόγω της μενθόλης που περιέχει με πολύ καλές βρογχοδιασταλτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Φασκόμηλου: Πλούσιο σε διάφορες βιολειτουργικές ουσίες που το καθιστούν άριστο αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακή, αντιιικό για τη χλωρίδα της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας. Η βλεννολυτική του δράση βοηθά στην εξάλειψη του βήχα.
Θυμαριού: Ο βασιλιάς της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Άριστο αντισηπτικό, αντιιικό, αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, αποχρεμπτικό, λόγω του ροσμαρινικού και ουρσολικού οξέος, της θυμόλης και καρβακρόλης που περιέχονται στο βότανο και με πολύ καλή αντιοξειδωτική δράση.

Παράλληλα, το μέλι ενισχύει τη δράση του ροφήματος. Πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού. Χάρη στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει λειτουργεί ως τονωτικό ενάντια στην κόπωση.Αποτελώντας αλκαλική τροφή, ελαττώνει την οξύτητα του στομάχου μειώνοντας τις διαταραχές λόγω άγχους.

Σε ποιους προτείνεται;

Το ρόφημα του Χειμώνα μπορεί να καταναλωθεί από όλους σε ηλικία άνω των 6 ετών, Παρόλα αυτά, διακρίνονται ορισμένες βασικές ομάδες που θα ευνοήσει ιδιαίτερα:
1. Σε όσους θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους -άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο- ειδικά την περίοδο των ιώσεων.
2. Σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα του απλού κρυολογήματος (μπούκωμα, βήχα, πονόλαιμο κτλ.).

Γιατί επιλέξαμε αυτά τα συστατικά;
Το κάθε συστατικό επιλέχθηκε με προσοχή χάρη στις ιδιότητες των εκχυλισμάτων του, προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός για την μέγιστη δράση.

Ποιά είναι η συνιστώμενη δοσολογία;
Προτείνεται στην περίοδο των ιώσεων να καταναλώνονται ημερησίως ένα με δύο ροφήματα του Χειμώνα την ημέρα, ενώ 2 με 3 ποτήρια σε όσους έχουν κάποια ίωση.
Μέσα στη διάρκεια του μήνα καλό είναι να διακόπτεται η χρήση του ένα πενθήμερο όπως συμβαίνει και με όλα τα βότανα.

Πώς παρασκεύαζεται;
Το ρόφημα του Χειμώνα μπορεί να παρασκευαστεί ως ζεστό ή και ως κρύο ρόφημα.
ΖΕΣΤΟ:
1. Ζέστανε νερό και πρόσθεσέ το σε μία κούπα
2. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σου ρόφημα
3. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως και το ρόφημα σου είναι έτοιμο

ΚΡΥΟ:
1. Ζέστανε νερό και πρόσθεσε πολύ λίγο σε ένα ποτήρι
2. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σου ρόφημα και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί πλήρως
3. Συμπλήρωσε με κρύο νερό και πάγο και το ρόφημα σου είναι έτοιμο!