fbpx

Το Ρόφημα της Γαλήνης είναι ένα βιολειτουργικό ρόφημα μελιού, το οποίο περιέχει ενθυλακωμένα διάφορα εκχυλίσματα βοτάνων.
Συγκεκριμένα, είναι ένα ρόφημα που περιέχει εκχυλίσματα χαμομηλιού, μελισσόχορτου, υπέρικου, κρόκου, βαλεριάνας, λεβάντας, φλουδών πορτοκαλιού, λεμονιού και έχει τη μορφή μελιού. Το κάθε φυτό προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες στο παραγόμενο ρόφημα με αποτέλεσμα η κατανάλωση του να συμβάλει στην αντιμετώπιση του άγχους.

Στρες, άγχος, νευρικότητα, ανησυχία, υπερένταση, κατάθλιψη, συμπτώματα που κατακλύζουν τη σημερινή κοινωνία λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Ζητώντας βοήθεια πολλές φορές, αιχμαλωτίζεται από αγχολυτικά, ηρεμιστικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα που παίρνει. Εδώ και αιώνες, η φύση με πολλά βότανά της μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά τα προβλήματα. Το ρόφημα της γαλήνης αποτελεί ένα μίγμα από εκχυλίσματα βοτάνων σε μέλι που έχουν αγχολυτική, χαλαρωτική, ηρεμιστική και αντικαταθλιπτική δράση. Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος σε μία κούπα ζεστό ή κρύο νερό.

Συστατικά του ροφήματος:εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια χαμομηλιού, μελισσόχορτου, υπέρικου, κρόκου, βαλεριάνας,λεβάντας, φλουδών πορτοκαλιού,λεμονιού.

Ανάλυση των συστατικών του Ροφήματος της Γαλήνης:
Χαμομήλι: περιέχει πάνω από 120 βιολειτουργικά συστατικά, ένα από αυτά, η απιγενίνη, φαίνεται ότι είναι υπεύθυνη για την αγχολυτική, ηρεμιστική και αντικαταθλιπτική του δράση.
Μελισσόχορτο: Πολύτιμο βότανο που η παραδοσιακή ιατρική το χρησιμοποιεί πάνω από 2.000 χρόνια για την ηρεμιστική, χαλαρωτική, αγχολυτική, αντικαταθλιπτική του δράση. Ελαττώνει το στρες, την υπερένταση και την ευερεθιστότητα.
Υπέρικο-Βαλσαμοχορτο: Το πιο σπουδαίο αντικαταθλιπτικό βότανο. Η υπερικίνη που περιέχει είναι ισχυρός αναστολέας της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και της ντροπαμίνης. Ο αποκλεισμός αυτός, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.
Κρόκος: έχει ηρεμιστικές ιδιότητες λόγω της κροκίνης που περιέχει. Χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του άγχους και του εκνευρισμού. Προσφέρει ευεξία και πνευματική διαύγεια.
Βαλεριάνα: Άλλο ένα πολύτιμο φυτό που οι ρίζες του περιέχουν βαλερενικό οξύ, το οποίο αυξάνει το γ- αμινοβουτυρικό οξύ στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την αγχολυτική του δράση.
Λεβάντα : Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως φυτικό φάρμακο για την ανακούφιση από το άγχος και το στρες. Ο ακριβής κυτταρικός μηχανισμός παραμένεις άγνωστος αλλά εικάζεται ότι σχετίζεται με την ενίσχυση του γ-άμινο-βουτυρικού οξέος αλλά και την εμπόδιση απελευθέρωσης ακετυλοχολίνης.Μία πρόταση το πώς ακριβώς βοηθάει είναι πως η λιναλοόλη, ένα από τα κύρια συστατικά του ελαίου λεβάντας, δρα στις οδούς GABA. Το GABA είναι ένας από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς νευροδιαβιβαστές στο νευρικό σύστημα, επομένως ηρεμεί την νευρική δραστηριότητα και προκαλεί χαλάρωση του οργανισμού.
Φλούδες πορτοκαλιού- λεμονιού: Το λιμονένιο που περιέχουν οι φλούδες αυτών των εσπεριδοειδών φαίνεται ότι ανεβάζει τη διάθεση, αναζωογονεί το μυαλό και καταπολεμά το στρες και το άγχος. Παράλληλα, δίνει αυτή την γλυκοευχάριστη γεύση στο ρόφημα.
Παράλληλα, το μέλι ενισχύει τη δράση του ροφήματος. Πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού. Χάρη στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει λειτουργεί ως τονωτικό ενάντια στην κόπωση. Αποτελώντας αλκαλική τροφή, ελαττώνει την οξύτητα του στομάχου μειώνοντας τις διαταραχές λόγω άγχους.
Σε ποιους προτείνεται;
Το Ρόφημα της Γαλήνης μπορεί να καταναλωθεί από όλους. Παρόλα αυτά, διακρίνονται ορισμένες βασικές ομάδες που θα ευνοήσει ιδιαίτερα:
1. Μαθητές/ Φοιτητές σε περίοδο προετοιμασίας εξετάσεων
2. Άτομα τα οποία βιώνουν έντονο στρες και άγχος συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους
3. Άτομα που λόγω άγχους εμφανίζουν «νευροπίεση»
4. Άτομα που αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας

Γιατί επιλέξαμε αυτά τα συστατικά;
Το κάθε συστατικό επιλέχθηκε με προσοχή χάρη στις ιδιότητες των εκχυλισμάτων του, προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός για την μέγιστη δράση.

Ποιά είναι η συνιστώμενη δοσολογία;
Προτείνεται να καταναλώνονται ημερησίως ένα με δύο ροφήματα της Γαλήνης σε ζεστή ή κρύα μορφή.
Μέσα στη διάρκεια του μήνα καλό είναι να διακόπτεται η χρήση του ένα πενθήμερο όπως συμβαίνει και με όλα τα βότανα.

Πώς παρασκεύαζεται;
Το ρόφημα της γαλήνης μπορεί να παρασκευαστεί ως ζεστό ή και ως κρύο ρόφημα.
ΖΕΣΤΟ:
1. Ζέστανε νερό και πρόσθεσέ το σε μία κούπα
2. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σου ρόφημα
3. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως και το ρόφημα σου είναι έτοιμο

ΚΡΥΟ:
1. Ζέστανε νερό και πρόσθεσε πολύ λίγο σε ένα ποτήρι
2. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σου ρόφημα και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί πλήρως
3. Συμπλήρωσε με κρύο νερό και πάγο και το ρόφημα σου είναι έτοιμο!