fbpx

Ένα τυρί που φτιάχνεται από πάντα στη Νάξο, ένα τυρί που έχει γευτεί ο κάθε Ναξιώτης και που φτιάχνεται στο σπίτι, στη μάντρα, στο τυροκομείο. Στεγνώνοντας μέσα σε καλούπια το φρέσκο ξινοτύρι, αλατίζοντάς το και βγάζοντάς το από αυτά όταν μπορεί να σταθεί. Το Τυροκομείο Πιτταρά ξεκίνησε με μικρές ποσότητες, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, να παράγει το πιο καλό τυρί της Νάξου και όχι μόνο. Μπορεί να σταθεί μόνο του στο τραπέζι, συνοδεύοντας οποιαδήποτε ποικιλία τυριών, συνοδεύοντας τέλεια την μακαρονάδα ή ένα κομμάτι ψωμί. Αρκετά σκληρό για να σπάει κόβοντάς το, με υπόξινη γεύση, μας δίνει με μια μπουκιά μια εμπειρία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.