Μαλακό λευκό τυρί από φρέσκο πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, αλειφώδους υφής με ελαφρά υπόξινη γεύση.
Είναι ένα τυρί που φτιάχνεται απο πάντα στις Κυκλάδες γνωστό ως ξινομυζήθρα και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές, για παρασκευή τυροσαλάτας, ως επιτραπέζιο τυρί (συνήθως με λίγο λάδι, πιπέρι ή ρίγανη), και για παρασκευή πίτας. Ιδανικό για καλοκαιρινές σαλάτες, με δροσερή επίγευση και μοναδικό για μους τυριών.
Προϊόν ενταγμένο στο δίκτυο Aegean Cuisine.