fbpx

Το Μοσχαρίσιο Νούμπουλο αποτελεί ένα ακόμα ιδιαίτερο προιόν, που φτιάχνεται με τη μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Το Μοσχαρίσιο Νούμπουλο μοιάζει πολύ με το παραδοσιακό νούμπουλο Φουμικάδο, αλλά για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μοσχαρίσιο κρέας εξαιρετικής ποιότητας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και είναι ιδανικό για σαλάτες, μακαρονάδες, αλλά και ποικιλίες αλλαντικών για τους λάτρεις του μοσχαρίσιου κρέατος. Το νούμπουλο θεωρείται ντελικάτος μεζές, ιδανικός όταν προσφέρεται σε συνδυασμό με δροσερά λαχανικά αλλά και φρούτα σε σαλάτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι λάτρεις του κρασιού θα το αγαπήσουν η ιδιαίτερή του γεύση ισορροπεί θαυμάσια με το κόκκινο κρασί.