Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π που έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες κάτι που την καθιστά ένα επιτραπέζιο τυρί με πλούσιο άρωμα, πικάντικη γεύση και έντονη επίγευση. Σκληρό κίτρινο τυρί.
Είναι ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα. Τυρί το οποίο ακούγοντας την φωνή των καλοφαγάδων για πιο μεστή και γεμάτη γεύση το κρατήσαμε στο ωριμαντήριο για 12 μήνες.
Ένα προϊόν που μπορεί να κοιτάξει κατάματα τα καλύτερα τυριά του κόσμου. Η μακροχρόνια ωρίμανσή του του έχει δωσει γεύση και χαρακτήρα που θα ζήλευε η καλύτερη παρμεζάνα.
Αυτό το τυρί θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν και μπορεί κανείς να το απολαύσει με συνοδεία κρασιού σε πολύ μεγάλη γκάμα. Μπορεί να συνοδευτεί από ένα Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι, ενώ ταυτόχρονα ένα Μοσχοφίλερο φρέσκο θα συνδυαζότανε εξαιρετικά. Εκτός από τα λευκά μπορεί να συνοδευτεί και με ισχυρά ερυθρά κρασιά, όπως το Μαυροτράγανο της Σαντορίνης, το ξινόμαυρο της Μακεδονίας, αλλά και ένα Merlot ή και Syrah.
Πρόκειται για ένα ποιοτικό τυρί το οποίο απευθύνεται σε φιλότυρους και γνώστες της τυροκομικής παράδοσης της Ελλάδας.
Προϊόν ενταγμένο στο δίκτυο Aegean Cuisine.