Σκληρό κίτρινο τυρί με χαρακτηριστική γεύση που ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες ώστε να αναδείξει την υπόγλυκη και βουτυρώδη γεύση της. Επιτραπέζιο τυρί, χρησιμοποιείται όμως και στην μαγειρική. Παρασκευάζεται από φρέσκο πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα.
Έχει μεστότητα και χαρακτηριστική γεύση. Γεμίζει το στόμα με βουτυρένια αρώματα, αφήνοντας τη γλυκιά του επίγευση. Η ήπια, απαλή γεύση του του επιτρέπει να καταναλώνεται ευχάριστα και από παιδιά.
Συνοδεύει ευχάριστα κάθε γεύμα, ενώ στο μαγείρεμα αναδεικνύει πιάτα, στα οποία λιώνει, χωρίς να χάνει τη δομή του. Ταιριάζει, ακόμη, με φρούτα και μαρμελάδες. Τέλος, απογειώνει τη γευστική εμπειρία κρασιών από ποικιλίες ροζέ, Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, ημίγλυκων κοκτέιλ μέχρι ούζο ή ρακί.
Προϊόν ενταγμένο στο δίκτυο Aegean Cuisine.